Nieuws

Zeer korte rally voor rallyteam Fundriving

Geplaatst door Carmen (carmen) op Oct 13 2011
Nieuws >>

7 en 8 oktober 2011 werd in Barneveld de Nederland Rally verreden. Dit zou voor Kimberley de eerste rally zijn sinds zij begonnen is in de auto sport. 

Donderdagavond was Kimberley al met de trein naar het midden van het land afgereisd zodat zij vrijdagochtend niet in de vroege ochtend die kant op moest. 

Vrijdagochtend ontstond al vroeg de paniek toen Kimberley er achter kwam dat zij haar schoenen was vergeten. Gelijk Jordy gebeld met de vraag of hij zijn schoenen mee wilde nemen. Op tijd vertrokken naar de documenten controle. Hier was het nog erg rustig, dus ze konden zo doorlopen. Daarna op weg naar het service terrein in Barneveld. De vrachtwagen met de BMW's stond er ook net. Het service team was al druk bezig met alles uitladen en op zijn plek zetten. 

Daarna begon het verkennen. Eerst de twee proeven van vrijdagavond. Dit was op een industrieterrein bij Zeewolde in de buurt. Eerst een verbindingsroute van 30 / 40km en daarna de proef. Nadat deze verkend was reden Mike en Kimberley terug naar de service. Er was nog genoeg tijd om tussendoor even een kopje koffie met een broodje te doen. 
Toen was het tijd om de volgende proeven te doen. Buitenproeven bij o.a. Putten. Veel onverhard wat hier en daar slecht te berijden was, maar erg mooi. Tussendoor moesten Mike en Kimberley nog even de verkenauto wisselen omdat de caddy niet door de zandpaden heen zou komen. Dit werd een knalroze circuit BMW. Erg snel, maar gelukkig niet om alle proeven te verkennen. 

Na het verkennen een rustige middag. Kimberley kon de notes nog even netjes overschrijven van de zaterdag. Tegen 5 uur gezamenlijk gegeten en tegen half 7 de kleren aan. Rond 7 uur moesten Mike en Kimberley starten. 

7 uur, tijd om te gaan. Mike en Kimberley waren er klaar voor. Nadat Mike in Amsterdam uitgevallen was op de eerste proef, hoopten ze deze keer op een goed resultaat. De spanning viel erg mee. Naar de proef toe regende het behoorlijk en dit hield ook aan tot de start. Nadat ze gestart waren werd de regen wel wat minder. Maar helaas na 2 rondes begon het blok vreemd te ratelen. De oliedruk viel weg en de temperatuur liep op naar 120 graden. Niet goed dus. Bij een open plek werd de BMW opzij gestuurd en uitgezet. Stinken en veel rook onder de motorkap vandaan voorspelde niet veel goeds. 

Nadat het serviceteam op de hoogte te hebben gesteld hebben ze, in samenwerking met een deel van het team dat stond te kijken, de auto van de proef gedrukt en deze naar de grote weg gesleept. Hier gewacht op het serviceteam om weer naar de service gesleept te worden. Bij de service aangekomen even gekeken onder de motorkap, maar al gauw bleek het einde oefening te zijn. Helaas... 

Het is en blijft een technische, mechanische sport om de woorden van menig één te gebruiken. Nu afwachten wat het volgende seizoen zou brengen. 
In ieder geval willen wij de sponsoren bedanken voor alle hulp die geboden is. 


Groeten Rallyteam Harmsen en Fundriving rallyteam

Laatst vernieuwd: Oct 25 2011 om 20:28

Terug
Inloggen