Nieuws

2 lekke banden, een mooie jump en de finish!

Geplaatst door Mike (mike) op May 17 2010
Nieuws >>

 

Vorig jaar stond navigator Saskia Bleijenberg tijdens de Sullingen rally achter het lint, om te kijken naar het geweldige rally spektakel in 2009, deze wedstrijd werd meteen voor rallyseizoen 2010 op de kalender gezet. Dus dit jaar reisde Mike van den Brink en navigatrische Saskia Bleijenberg voor het eerst af naar het Duitse Sullingen om daar deel te nemen aan de ADAC Mobil Pegasus Rallye Sulinger Land. Met een BMW 320 E30 gaan zij voor het eerst samen als equipe van start over de Nederlandse grens.  Mike en Saskia reden wel is gewoon in Nederland samen, en omdat deze samenwerking erg goed ging werd er besloten samen naar Duitsland te gaan, puur voor de ervaring.
Vrijdagmiddag werden de 7 verschillende proeven verkend en op papier gezet. ‘’Het waren echt hele mooie maar ook uitdagende proeven, niet te vergelijken met de proeven hier in Nederland aldus van den Brink’’. Het doel van de equipe was te finishen maar ook een goed resultaat neer zetten.
In totaal werden er 13 proeven gereden over 349 kilometer, waarvan 143 op snelheid. Met maar liefst 7 % onverhard terrein.
Zaterdagochtend ging de rally dan echt van start, en werden de eerste 4 proeven verreden.
Dit verliep erg goed, voor navigator Bleijenberg weer even inkomen die tijdens de TAC Rally in Tielt een klapper had gemaakt. Maar gelukkig verliep dit allemaal erg goed.
S ‘Middags werden de zelfde proeven weer verreden, en ook ditmaal verliep het zeer goed. Ook op de service werd alles goed geregeld door vader Willem Bleijenberg en Thomas van Bodegraven. De service werd samen gedeeld met Rallyteam Harmsen die deze wedstrijd van start gingen in een Volvo.
De rest van de rally verliep ook bijna vlekkenloos, 2 keer over een lekke band, problemen met de schokdempers en motorisch probleem. Ook een nieuwe ervaring voor de equipe die dit nog nooit hadden meegemaakt, om 2 keer een lekke band op dezelfde proef, op het zelfde stuk te krijgen. En uiteraard voor de service een hele klus om in 20 minuten tijd alles klaar te stomen. Gelukkig verliep dit goed, en werd de auto weer gezond terug het parcours opgestuurd.
Door een goede samenwerking, is de rally gefinisht met een goed resultaat, niet de allerbeste tijden maar dat kwam door technische problemen en op de laatste proef, was een ander team defect gegaan en had op de weg olie geknoeid waardoor Mike van den Brink paar keer in de ronde stond. En uiteraard was dit ook voor Mike zijn debuut om te rijden in Duitsland, compleet nieuwe ervaring en de finish halen is dan het eerste waar je aan denkt!
Van de 130 deelnemers, is het team geëindigd als 65e algemeen, en in hun klasse (DIV) 3, 5de.
Voor rallyteam fundriving.nl werd deze rally medemogelijk gemaakt door: Fusion Motorsport, ·Nation Computers en Autoruitservice Ede.

Door: Saskia Bleijenberg

Laatst vernieuwd: May 17 2010 om 10:36

Terug
Inloggen